BENİMLE PAYLAŞIR MISIN'DA ANLAMLI ETKİNLİKLER

Anasınıfı öğretmeni Hatice AYAS ve öğrencilerinin yürüttüğü BENİMLE PAYLAŞIR MISIN? CAN YOU SHARE WITH ME? Projesi Ocak Ayı'ndan itibaren devam ediyor.

Projede sokak hayvanları ile yiyeceklerini paylaşma, mama kabı yemlik yapılarak, çocukların merhamet ve paylaşma duygularına yönelik farkındalık sağlandı. Güvenli internet günü kutlandı. Çocuklar yaptıkları kodlamalar ile coodweek sertifikaları aldılar, ayrıca zararlı internet sitelerinden ve oyunlardan uzak durma, internette tasarım yapıp paylaşma, giderek kullanımı artan web 2.0 araçlarından bazılarını kullanma gibi pek çok çalışma yapıldı.

Sonraki aylarda tekerleme ve sayışmalarını paylaşma, milli marşını paylaşma, hazırladığı kitap ayracını ve okuduğu kitabını paylaşma etkinliklerini tamamladılar. "Kitabımı Paylaşıyorum" etkinliğinde öğrenciler okudukları kitaplarını toplayıp, hijyen kurallarına dikkat ederek özenle paketlediler. Ayrıca öğrenciler paylaşma ile ilgili seçtikleri sloganlarını yazarak hazırladıkları kitap ayraçlarını da kitaplarla birlikte Mardin'de bir okuldaki arkadaşları ile paylaştılar, çok mutlu oldular. Gönderilen kitaplarla Mardin'deki köy okulunda kütüphane kurularak bu kitaplardan bütün öğrencilerin yararlanması sağlanacak.

Tekerlememi Paylaşıyorum etkinliği ile çocuklar kültürümüze ait değerleri tanıma fırsatı buldu. Yapılan çalışmalar web 2.0 aracı Emaze ile sergilendi.

Milli Marş'ımı paylaşıyorum etkinliği ile de farklı ülkelerin milli marşlarını tanıma fırsatı bulan çocuklar kendi milli marşlarını paylaşarak vatanseverlik değerini daha çok özümsediler. Medya okuryazarlığı ve dezenformasyon haftası kapsamında projeye Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Sosyal Medya Uzmanı Sayın İbrahim ACAR konuk oldu. Proje içeriğinde; dijital medya kullanımını, içeriklerini ve zararlarından nasıl korunabileceğimizi anlattı. NİSAN ayında Çocuk Bayramı ile ilgili her okulun öğrencileri özgün şiirler oluşturdu. Atasözleri ile üç boyutlu çalışmalar yapıldı. Herkes kendi atasözünü paylaştı. 23 Nisan'da karışık ülke okul takımları birbirine tebrik kartı hazırladı.

Projede; çocuklar farklı şehir-ülke çocukları ile tanıştı, pek çok farklı etkinlikte bir araya gelme fırsatı buldu.

02.05.2021 428

02-05-202102-05-202102-05-202102-05-202102-05-202102-05-202102-05-202102-05-202102-05-202102-05-202102-05-2021